Εκλογές, αλλά αφού αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα σκάνδαλα, λέει ο Γ.Παπανδρέου

Συνέντευξη στο Reuters

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για πρόωρες εκλογές, αλλά μόνο αφού η ΝΔ διαλευκάνει τα σκάνδαλα, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Reuters.

«Θέλουμε εκλογές, αλλά τις θέλουμε υπό έναν όρο: να διαλευκανθούν τα σκάνδαλα. Ας τελειώνουμε με τις έρευνες και μετά ας πάμε σε εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιο συμπλήρωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο σημείο τα σκάνδαλα να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή. «Συζητάμε για κάθε νέο σκάνδαλο αντί να συζητάμε για θέματα υγείας, παιδείας και ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα μέτρα αποδεικνύουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε.

«Τα έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται χωρίς πραγματικό σχέδιο, χωρίς τελικό στόχο. Οι φόροι, εκτός από υπερβολικοί, δεν κάνουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των τίμιων φορολογούμενων και των φοροφυγάδων, δημιουργώντας ένα κλίμα απέχθειας και αδικίας.»

Σχετικά με το πακέτο των μέτρων που ο ίδιος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ και από πού μπορούν να βρεθούν τα κεφάλαια για τα προγράμματα παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας, είπε ότι ένας τρόπος είναι να δοθεί τέλος στην κακοδιαχείριση του κράτους και να παταχθεί η διαφθορά, ενώ ένας άλλος τρόπος είναι η αναθεώρηση των αμυντικών δαπανών.

* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχωρεί για τη Ν.Υόρκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s