Παραιτήθηκε η Μάρα Ζαχαρέα και αναστέλλει την επαγγελματική της δραστηριότητα

Παραιτήθηκε χθες η Μάρα Ζαχαρέα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» κι από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, αφήνοντας αιχμές για προσχηματικές, υποκριτικές και αθεμελίωτες επιθέσεις κατά του προσώπου της.

Σχόλια για την ιδιότητα της Μάρας Ζαχαρέα γίνονταν από την εποχή που εργαζόταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΜΕΓΚΑ και Alpha. Η κορύφωση έγινε όμως όταν ο Πέτρος Τατούλης «ανέβασε» στο blog του άρθρο με τίτλο «Από την εκδότρια κ. Ζαχαρέα στα κόμματα «εστιατόρια» και τη δήθεν «ομηρία» της κυβέρνησης». Στο εν λόγω άρθρο ο Π. Τατούλης είχε χαρακτηρίσει «ηθικό ασυμβίβαστο» τη δημοσιογραφική ενασχόληση της Μάρας Ζαχαρέα σε θέση τηλεοπτικής σχολιάστριας, ραδιοφωνικής παραγωγού, αλλά και εκδότριας την ώρα που ο σύζυγός της είναι αρμόδιος υπουργός και μοιράζει την πίτα της κρατικής διαφήμισης.

Το χρονικό ξεκίνησε με την ανάρτηση του άρθρου, ενώ συνεχίστηκε με τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, ο οποίος σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων κάλυψε τόσο τον Γιώργο Βουλγαράκη όσο και τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Προτάσσει «την προσωπική και οικογενειακή της γαλήνη», όπως αναφέρει στη δήλωσή της η Μάρα Ζαχαρέα

Η πρώτη παραίτηση

Πάρα ταύτα, την επομένη της συνέντευξης Τύπου η Μάρα Ζαχαρέα παραιτήθηκε από τη θέση της στην εκδοτική εταιρεία «Platforma 8 Media Α.Ε.» που ίδρυσε με τον Γιώργο Χουλιάρα μεταβιβάζοντας τις μετοχές της.

Ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης και η Μάρα Ζαχαρέα στη ραδιοφωνική της εκπομπή αφήνει αιχμές εναντίον του υπουργού, έρχεται ακόμη ένα «χτύπημα» αυτή τη φορά από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuter που σε αντοπόκρισή του θέτει το ερώτημα: «Τι θα έπρεπε να κάνει η σύζυγος ενός υπουργού στην Ελλάδα;».

Χθες, λοιπόν, το μεσημέρι, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα κάνει κανονικά τη ραδιοφωνική της εκπομπή χωρίς καμιά νύξη για την πρόθεσή της να παραιτηθεί, μερικές ώρες αργότερα κυκλοφορεί η φήμη ότι παραιτείται από τους δύο σταθμούς.

Φήμη που έρχεται να επιβεβαιώσει η ίδια με προσωπική ανακοίνωσή της: «Το τελευταίο διάστημα δέχομαι μια σειρά από επιθέσεις γιατί εργάζομαι ως δημοσιογράφος», ξεκινάει την ανακοίνωσή της η Μάρα Ζαχαρέα και συνεχίζει: «Υπενθυμίζω σε όσους προφασίζονται ότι το αγνοούν, ότι είμαι δημοσιογράφος από το 1988 και εργάζομαι σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης ανελλιπώς μετά τις δημοσιογραφικές μου σπουδές πριν από είκοσι και πλέον χρόνια.

  • «Περισσεύει η υποκρισία»

Στο διάστημα αυτό, αλλά και τα τελευταία 5 χρόνια που ο σύζυγός μου είναι υπουργός της κυβέρνησης, στελέχη όλων των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέχθηκαν να μου παραχωρήσουν συνεντεύξεις χωρίς να εγερθεί ζήτημα. Θεωρώ τις τελευταίες επιθέσεις κατά του προσώπου μου προσχηματικές, υποκριτικές και αθεμελίωτες. Παρά ταύτα και προτάσσοντας την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη αποφάσισα να αναστείλω την επαγγελματική μου δραστηριότητα στη δημοσιογραφία. Εκφράζω τη λύπη μου για όλους εκείνους που με τη στάση τους έδειξαν ότι συχνά περισσεύει η υποκρισία».

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alter στις 21 Ιουλίου γνωστοποιούσε τη συνεργασία του με τη Μάρα Ζαχαρέα με ανακοίνωσή του: «Το Alter με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την κυρία Μάρα Ζαχαρέα. Η διακεκριμένη δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο πολιτικό ρεπορτάζ ανήκει στο δυναμικό της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης, ως σχολιάστρια της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter».

Πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την ημερομηνία αποστολής της ανακοίνωσης και μόλις και έχει συμπληρώσει δύο εβδομάδες στον «αέρα» η  Ζαχαρέα παραιτείται, όπως λέει, για να προστατέψει την προσωπική και οικογενειακή της γαλήνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s