ΟΠΟΥ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Σκίτσο του Hλία Mακρή, Η Καθημερινή, 09/09/2008

O πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής αμφισβητείται πλέον έντονα από σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων της ΝΔ, που απογοητεύτηκε από την εμφάνισή του στη ΔΕΘ. Το πρωθυπουργικό ιμπέριουμ δέχεται ισχυρό πλήγμα, όπως προκύπτει από δύο νέες δημοσκοπήσεις, των εταιρειών GΡΟ και Μetron Αnalysis, που παρουσιάστηκαν χθες στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του Μega και του ΑΝΤ1 αντίστοιχα. Η αδυναμία της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να διαχειριστεί την κατάσταση φέρνει πλέον το ΠαΣοΚ σε απόσταση αναπνοής από τη ΝΔ, καθώς όπως καταγράφεται στη μέτρηση της Μetron, η διαφορά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος είναι στο 0,3%, από 2,4% που ήταν το διάστημα 27/8-1/9.

Στη μέτρηση της GΡΟ κυριάρχησε η αρνητική εικόνα που υπάρχει για τον Πρωθυπουργό, καθώς μόλις το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από την εμφάνισή του στη ΔΕΘ. Καταγράφηκε για πρώτη φορά η αμφισβήτηση του κ. Καραμανλή και των κινήσεών του από μια συμπαγή ομάδα (περίπου το 20%) ψηφοφόρων της ΝΔ. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι ο κ. Καραμανλής πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, με τον ανασχηματισμό να κυριαρχεί, ενώ πιστεύουν ότι οι εκλογές δεν είναι λύση, αν και εκτιμούν ως πιο πιθανή ημερομηνία τον προσεχή Ιούνιο.

Και στις δύο μετρήσεις οι ψηφοφόροι (και το ένα πέμπτο των νεοδημοκρατών) διαφωνεί με την κάλυψη που πρόσφερε ο Πρωθυπουργός στους υπουργούς που βρίσκονται στο στόχαστρο της κριτικής το τελευταίο διάστημα. Για τον «αντάρτη» βουλευτή της ΝΔ κ. Π.Τατούλη το 21,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ χαρακτηρίζει χρήσιμες τις επισημάνσεις του, εν αντιθέσει με το 59,3%, ενώ το 10,8% είναι επιφυλακτικό και το 8,1% δίνει άλλη απάντηση στην ερώτηση αν είναι χρήσιμες οι επισημάνσεις του ή ξεπερνούν τα όρια. Στην πρόθεση ψήφου (με σφάλμα εκτίμησης +/- 2,8) της Μetron τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 27,9%, ΠαΣοΚ 27,6%, ΚΚΕ 7,3%, ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, ΛΑΟΣ 4,4%, Οικολόγοι Πράσινοι 3%, άλλο 3%, Ακυρο-Λευκό 7,8% και αναποφάσιστοι το 3%. [Α. ΡΑΒΑΝΟΣ, TO BHMA, Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008]

Είναι φανερό πλέον ότι ΟΛΟΙ έχουν αρχίσει ν’ ανησυχούν. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει χαμηλό ποσοστό, ωστόσο δεν θ’΄αργήσει να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του. Η φθορά του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας είναι αναπότρεπτη. Κανένας δεν μπορεί να την σταματήσει. Ό,τι και να μαγειρέψουν όλοι όσοι βυσσοδομούν στα παρασκήνια, ένα είναι γεγονός: Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς την εξουσία. Και τα μέσα ενημέρωσης βλέπουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, για να βγει η χώρα από τοτέλμα, τη χρεοκοπία και την καταδυνάστευση των πολιτών που μαστίζονται από την ακρίβεια, την ανεργία, την ανασφάλεια…

Advertisements

6 comments on “ΟΠΟΥ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

 1. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό είναι λύση. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα. Είναι γεγονός ότι και οι λίστες έχουν τα αρνητικά τους αλλά τουλάχιστον μπορεί κανείς να βρίζει ή να δίνει συγχαρητήρια μετά στον αρχηγό ή στο κόμμα για τις [καλές ή κακές] επιλογές. Βλέπουμε σήμερα κάτι μπουμπούκια στη Βουλή κι αναρωτιόμαστε αν ο κόσμος ήξερε τι ψήφιζε!

 2. ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον ούριο άνεμο νίκης που πνέει πλέον στο νέο ΠΑΣΟΚ φτάνει στη συμπρωτεύουσα, ως άξιος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου και των άλλων καταξιωμένων ηγετών του Ελληνισμού.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με ομιλία το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το μεσημέρι.
  Πλήθη λαού αναμένουν τον ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης Γιώργο Παπανδρέου στη Μακεδονία τη ξακουστή του Αλεξάνδρου τη χώρα, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του νέου και διεθνώς καταξιωμένου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ τον μοναδικό πλέον πολιτικό ηγέτη που μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας θέματα με αξιοπιστία και να προτείνει λύσεις. Οι πολίτες σήμερα πιστεύουν ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο για τα εσωτερικά καθημερινά προβλήματα (οικονομία, δάνεια, παιδεία, ανεργία, υγεία, ασφάλεια, καθημερινότητα κλπ.) , όσο και για τα εξωτερικά μας θέματα (Σκοπιανό, Κυπριακό κλπ.) είναι ο μοναδικός αξιόπιστος ηγέτης, που θα προσφέρει με την μακρά εμπειρία του και με την πυγμή που διαθέτει, λύσεις μακράς πνοής και θα επαναφέρει την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή.
  Η Θεσσαλονίκη είναι μια ιστορική πόλη της Ελλάδας που συνέδεσε το όνομά της με ιστορικούς σταθμούς του Ελληνισμού. Από τη λήξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της σύγχρονης Ελλάδας. Η ίδρυσή της συμπίπτει με την αρχή της ελληνιστικής εποχής, την ανάληψη δηλαδή της οικουμενικής αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τους επιγόνους του και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού στο μεγαλύτερο τμήμα του γνωστού, για τον τότε δυτικό άνθρωπο, κόσμου. Ο κληρονόμος του βασιλείου της Μακεδονίας και σύζυγος της ετεροθαλούς αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κάσσαδρος, ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαικό Κόλπο, και της έδωσε το όνομα της γυναίκας του, θυγατέρας του Φιλλίπου Β΄, Θεσσαλονίκης (όνομα που προήλθε μετά από επιτυχή έκβαση μάχης επί των Θεσσαλών).
  Ηδη η Θεσσαλονίκη, η πανέμορφη νύφη του Θερμαϊκού και όλη η Μακεδονία σύσσωμη αναμένει να αγκαλάσει τον νέο ηγέτη της Ελλάδας τον Γιώργο Παπανδρέου που θα αφήσει ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην πορεία του Ελληνισμού.
  Χρέος κάθε δημοκράτη από τον ΄Εβρο έως την Κρήτη ανεξαρτήτου παράταξης είναι να προστρέξει στο κάλεσμα της δημοκρατικής του συνείδησης και με την παρουσία του να τιμήσει τον νέο άξιο τιμονιέρη της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου. Χρέος κάθε έντιμου πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ. Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον!!
  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε προαναγγείλει, και καθαρή υπεροχή της ηγετικής ικανότητας ως Πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου κάτι που θα σταθεροποιηθεί τις εβδομάδες που έρχονται και θα οδηγήσει σε μια σαρωτική ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές !!!!
  Επιτέλους τέλος∙ η Ελλάδα αλλάζει σελίδα!!!
  Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
  Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

 3. Καλά τα λες Δρ Αναστάσιε Κουτσούκο, αλλά αυτό το «Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ» τι το θέλεις; Δεν υπάρχουν «υποψήφιοι»! Όταν ανακοινωθούν εκλογές και εφόσον επιλεγείς, τότε να το γράψεις…

 4. Μου τη δίνουν κάτι τέτοιοι τύποι. Διάβασα το κείμενό του που το έστειλε και αλλού και μου ήρθε να ξεράσω… Τέλος πάντων αν υποτεθεί ότι πάει για υποψήφιος θα τον κράξουμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s