ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΞΑΝΑ ΤΩΡΑ!

Η έκφραση «έπεσαν οι μάσκες» δεν φτάνει για να αποκαλύψει σε όλο του το μεγαλείο το αληθινό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και την υποκριτική στάση του Καραμανλή, ο οποίος ξήλωσε τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το μαύρο χρήμα Γ. Ζορμπά για να προλάβει έρευνές του στις υποθέσεις Ζίμενς και Γερμανός. Έτσι, ξεδιάντροπα, αλλά μάλλον πανικόβλητος ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κουκουλώσει τις αμαρτίες της παράταξής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Τον εκπαραθυρώνουν με αντισυνταγματικό κόλπο

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «Πράξη πολιτικής εκδίκησης»

Φοβήθηκαν και νέα πορίσματα Ζορμπά

Εντονες αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Οι σχέσεις οργής Ζορμπά – Αλογοσκούφη

Η κυβέρνηση «τελείωσε» τον Γ. Ζορμπά

H κυβέρνηση κατήργησε την Αρχή για το ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος»

Η μυστική έρευνα που προγραμμάτιζε για τη Siemens οδήγησε στην εσπευσμένη απομάκρυνσή του

Πήραν το κεφάλι του Ζορμπά, λίγο πριν αγγίξει τη Siemens

Καρατόμηση Ζορμπά

Καρατόμηση Ζορμπά

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης Γ. Αλογοσκούφης και Σ. Χατζηγάκης αποτελεί ένα «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου», καθώς η απόφαση «εκπαραθύρωσής» του είχε ουσιαστικά ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι, όταν έκανε λόγο για ροή πολιτικού χρήματος στα πορίσματά του για τα ομόλογα, καθώς θεωρήθηκε ότι προκάλεσαν πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση, λίγο πριν από τις εκλογές.

http://www.enet.gr/online/dspphoto?id=227988
ΑΠΟΨΕΙΣ [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/07/2008]: Πρόβλημα ανεξαρτησίας

ΖΟΡΜΠΑΣ, τέλος! Η κυβέρνηση εκδικείται τον επικεφαλής της «Εθνικής Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», τον οποίο καρατομεί, αντικαθιστώντας, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, την Αρχή που είχε θεσπισθεί από την ίδια (νόμος 3424/2005) με Επιτροπή, επικεφαλής της οποίας ορίζεται ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εν ενεργεία, δηλαδή ένας από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ή εισαγγελέας Εφετών, και επομένως αποκλείεται ο συνταξιούχος Γ. Ζορμπάς.

ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ αποπνέει η ενέργεια αυτή. Το νομοσχέδιο κατατίθεται λίγες μέρες αφότου είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι ο κ. Γ. Ζορμπάς επρόκειτο να ασχοληθεί και με το σκάνδαλο της Siemens και ότι είχε ζητήσει ή θα ζητούσε το άνοιγμα των λογαριασμών ανώτατων στελεχών της γερμανικής εταιρείας.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ αυτή του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι έκανε το κυβερνητικό ποτήρι της ανοχής να ξεχειλίσει. Η ενδεχόμενη παρέμβαση του άλλοτε εκλεκτού της προκάλεσε πρόσθετη ανησυχία. Οι υποθέσεις της Siemens, του ΟΤΕ και τώρα του ΟΣΕ οδηγούσαν στο άνοιγμα νέων φακέλων. Ο πρόεδρος της καταργούμενης Αρχής είχε δηλώσει ότι «θα ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως δικαιούται και υποχρεούται». Η κυβέρνηση εξέλαβε τη δήλωση ως απειλή.

ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ και συγκρούσεις του κ. Γ. Ζορμπά την περίοδο που ήταν υπεύθυνος για τους εξοπλισμούς στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχαν οδηγήσει στην απομάκρυνσή του από τη θέση εκείνη. Για να του χρυσώσουν το χάπι, του ανέθεσαν την Αρχή με την ελπίδα ότι έτσι θα τον εξουδετερώσουν για να μην προκαλεί προβλήματα στην κυβέρνηση.

Η ΕΛΠΙΔΑ διαψεύστηκε. Οι αποκαλύψεις για τα δομημένα ομόλογα ,που έπληξαν τα αποθεματικά των Ταμείων, ήταν το δεύτερο μέτωπο σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Το πόρισμά του, που μιλούσε ακόμη και για διοχέτευση παράνομου χρήματος προς τα ταμεία «συγκεκριμένου κόμματος», χαρακτηρίστηκε όχι πόρισμα, αλλά έκθεση με προσωπικές του απόψεις από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Κολιοκώστα.

Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού που θα προΐσταται της -εποπτευόμενης από το υπουργείο Οικονομικών- Επιτροπής εγείρει ζήτημα συνταγματικότητας. Οχι η συμμετοχή του σ’ αυτήν, που καλύπτεται από το άρθρο 89 παρ. 2 του Συντάγματος.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, θεωρητικά και κυρίως πρακτικά αυτήν την περίοδο, είναι οξύ. Ρυθμίσεις, όπως αυτή για τη νέα Επιτροπή και τον εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό που θα προΐσταται και εκείνη για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, που αποτελεί νομοθετικό κεκτημένο, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις. Συνιστούν παρεμβάσεις, τουλάχιστον άκαιρες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s