ΡΕ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ [του Παπανδρέου] ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ [του Σημίτη]!

Ο Θόδωρος Τσουκάτος, παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens, σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινε αποδέκτης πρότασης για οικονομική εισφορά στην καμπάνια του ΠΑΣΟΚ, ενώ του ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό, προκειμένου να γίνει η μεταφορά των χρημάτων και προς τούτο απευθύνθηκε σε γνωστό του πρόσωπο, που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς δικό του όφελος. Ο Τσουκάτος στη δήλωσή του λέει ότι τα χρήματα χωρίς άλλη δική του ανάμειξη “εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος” και ήταν ποσό ενός εκατομμυρίου μάρκων, δηλαδή 420.000 ευρώ. Aναφέρει ακόμη ότι δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματα στο ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι “για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου, που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος, θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου”.

Ο Σπύρος Αυγερινός, παλαιός διευθυντής προσωπικού του ΠΑΣΟΚ και μέλος της παλαιάς Επιτροπής Οικονομικών του Κινήματος, έκανε δηλώσεις σχετικά με τη γραπτή δήλωση του Τσουκάτου, σύμφωνα με την οποία μεσολάβησε ώστε ένα ποσό ενός εκατομμυρίου μάρκων να παραληφθεί από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ. Ο Αυγερινός δήλωσε ότι “αποκλείεται να έχει μπει στο ΠΑΣΟΚ τέτοιο ποσό συγκεντρωτικά και μάλιστα να προέρχεται από εταιρία, επιταγή ή τραπεζικό λογαριασμό”. Οι δηλώσεις του Αυγερινού έγιναν μετά από ερωτήσεις οι οποίες προέκυψαν αφού δημοσιοποιήθηκε η δήλωση του Τσουκάτου, νωρίτερα το απόγευμα. Ο Αυγερινός είπε ότι όλες οι συναλλαγές του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούνταν με κουπόνια, δηλαδή με μετρητά, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο “να έχει μπει έστω και μία δραχμή στο ΠΑΣΟΚ και να μη το γνώριζε”, ενώ απαντώντας και σε σχετική ερώτηση είπε ότι τις προεκλογικές περιόδους τα ποσά που εισέρχονται στα ταμεία ενός κόμματος είναι, αθροιστικά, περισσότερα από 420.000 ευρώ.

Το ερώτημα που γεννάται τώρα είναι πώς θα τα βγάλει πέρα ο Γιώργος Παπανδρέου με τα έργα και τις ημέρες των άλλοτε “εκσυγχρονιστών” που φεύγοντας από την εξουσία άφησαν το στίγμα τους ανεξίτηλο. Η μια “κρίση” πάνω στην άλλη. Με τι ν’ ασχοληθεί κανείς – με τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, με τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας, με τις αμαρτίες του Αλογοσκούφη, με την ακρίβεια;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s