ΠΑΣΟΚ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ…

Τελικά δεν περίμενα ότι ο άλλοτε πρωθυπουργός που εκβίασε κάποτε για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, θα έκανε αυτό που έκανε. Γράφει μια επιστολή, λέει τις μπούρδες του, τη δημοσιοποιεί και νομίζει ότι στρίμωξε τον Παπανδρέου! Τη Δάφνη ρώτησε ο Σημίτης για να γράψει την επιστολή στον Γιώργο όπου του εκφράζει τη διαφωνία του σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας; Η απάντηση του Γ. Παπανδρέου μέσω του κομματικού εκπροσώπου άμεση και προειδοποιητική για το μέλλον: «Είναι ακατανόητη η διαφωνία Σημίτη, η διαφοροποίησή του αποπροσανατολίζει από τις προτεραιότητες του Κινήματος, που οφείλει να δουλεύει συντεταγμένα. Είμαστε συνεπείς με τη θέση που εγκρίθηκε ομόφωνα στο συνέδριο του 2005 και που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όταν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συνταγματική συνθήκη». Θύμισε επίσης ότι άλλα έλεγε ο Κ. Σημίτης το 2005, που είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό σύνταγμα.

Η επιστολή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Αθήνα, 11 Ιουνίου 2008
Αγαπητέ Γιώργο,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα, ότι μετά από απόφασή σου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διαφωνώ. Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου ήταν η κύρωση των Συνθηκών από τη Βουλή. Τούτο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ενωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις. Μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης, όμως, όπως ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση της και την επιρροή της. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποτελέσουμε σε έναν ακόμη τομέα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να αλλάξουμε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Κ. Σημίτης
Θα δημοσιεύσω αυτό το γράμμα αφού το λάβεις.»

Μάλλον πλάκα του κάνει του Γιώργου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από το πουθενά ο Σημίτης επιχειρεί να προκαλέσει μείζον πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s