Ο ΓΛΙΞΜΠΟΥΡΓΚ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ – ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΜΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Διαψεύδει τώρα και ο τέως τον Μητσοτάκη

«Δεν απέλυσα τον πρωθυπουργό, μόνος του παραιτήθηκε», δηλώνει ο τέως βασιλιάς σε χθεσινή συνέντευξή του

«Δεν απλυσα τον πρωθυπουργό, μόνος του παραιτήθηκε», δηλώνει ο τως βασιλιάς σε χθεσινή συνντευξή του

Προσπάθεια να υποβαθμίσει τη σημασία του άκρως απόρρητου εγγράφου της CΙΑ που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» για τη συνωμοσία του τέως βασιλιά με τον Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να διώξουν τον «Γέρο της Δημοκρατίας» από την πρωθυπουργία το 1965, κάνει με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κωνσταντίνος.
Ο τέως βασιλιάς υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται η κρίση μας από τα λεγόμενα του κάθε στελέχους της αμερικανικής ή άλλης πρεσβείας που έχουν, όπως λέει, τη δική τους ατζέντα.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ισχυρίζεται ότι «η παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου δεν ήταν προϊόν πιέσεων ή άλλης συνωμοτικής διαδικασίας. Ήταν- αναφέρει- το αποτέλεσμα της επιμονής του τότε πρωθυπουργού, να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο είχε την ευθύνη για τη διαμόρφωση της κρίσεως σχετικά με την ανάμειξη ή μη του γιου του σε ύποπτη οργάνωση εντός του στρατεύματος. Προσέφερα στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να επιλέξει οποιοδήποτε στέλεχος της Ενώσεως Κέντρου προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανάκριση. Δεν δέχθηκε και επέλεξε την παραίτηση».

Μάλιστα σε άλλο σημείο απαντά και στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι «παντελώς λανθασμένη» η άποψη που διατύπωσε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου απελύθη προτού καν υποβάλει την παραίτησή του.
«Δεν απέλυσα τον πρωθυπουργό» αναφέρει και προσθέτει ότι η εντύπωση αυτή δίνεται τελευταία. Για την άρνησή του να δώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον πρωθυπουργό υποστηρίζει στο «Βήμα» ότι το έκανε επειδή εκκρεμούσε ανακριτική διαδικασία για συνωμοσία νέων αξιωματικών στην οποία εφέρετο, όπως λέει, αναμεμειγμένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Υποστηρίζει ακόμα ότι του πρότεινε εν λευκώ διορισμό οποιουδήποτε βουλευτή επέλεγε ο ίδιος μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση. Για το όργιο εξαγοράς συνειδήσεων από τους οργανωτές της Αποστασίας ο τέως βασιλιάς λέει ότι έχει δηλώσει ξανά πως «ούτε συμμετείχα ούτε γνώριζα αν έγιναν τέτοιες προσπάθειες». [ΤΑ ΝΕΑ, 26/5/2008]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s