ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ»!

Η προοπτική συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν χθες στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» με θέμα τον Μάη του ’68. Το έθεσε στην ομιλία του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και απάντησε σε θετικό πνεύμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Να υπερβούν τα εσκαμμένα κάλεσε τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του κάλεσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να υπερβούν τα εσκαμμένα, να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές τους και να συμφωνήσουν σε κοινό πρόγραμμα, που θα συνδυάζει την αντιπολίτευση και την προοπτική υπέρβασής της καθώς, όπως υποστήριξε, στόχος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι η από κοινού διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Γ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκε θετικά και είπε ότι έχει εκφράσει παρόμοια θέση. Πρότεινε να γίνει πράξη η ανάγκη συνεννόησης, ευρύτερης συνάντησης ή και συνεργασίας σε διοικητικό, περιφερειακό, κοινοβουλευτικό επίπεδο ή και στην κυβέρνηση. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Ο ελληνικός λαός το θέλει, και ακόμα και αν οι ηγεσίες δεν θέλουν, θα το επιβάλει στις επόμενες εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θέση πήρε και ο Θόδωρος Πάγκαλος. Τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας τους και τόνισε ότι επιθυμεί τη συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων «για να φύγει ο Καραμανλής». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε ότι ο εγκλωβισμός της Αριστεράς στο παρελθόν ακυρώνει το ρόλο της.

Είναι αλήθεια όμως πως όταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν στην ηγεσία του Συνασπισμού ήταν κάπως αδιάλλακτος. Φαίνεται ότι η απόσταση από την οποιαδήποτε εξουσία αμβλύνει τις διαφορές και κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν καλύτερα και δίχως παρωπίδες τα πράγματα. Μπορεί να είναι μονόδρομος η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό για την ανατροπή της Δεξιάς, πολύ φοβάμαι όμως ότι υπάρχουν ακόμη αγκυλώσεις, κυρίως από την πλευρά της ηγεσίας του Συνασπισμού (Τσίπρας, Αλαβάνος) που δυσκολεύουν την προσέγγιση. Έχω γράψει όμως παλιότερα ότι το μεγάλο ποσοστό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον Συνασπισμό, πολύ σύντομα θα εξανεμιστεί και θα έρθει στα ίσα του. Είναι ευκαιριακή η αύξηση και οι «διαμαρτυρόμενοι» που μετακινήθηκαν προς τα εκεί είναι μια μάζα που δεν ξέρει τι θέλει. Τα πράγματα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν όταν θα πάρει τ’ «απάνω» του ο Παπανδρέου. Και δε νομίζω ότι είναι μακριά η στιγμή που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s