Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει σχετικά με την κίνηση του Ανδρέα Βγενόπουλου της MIG να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου. Σφυρίζει αδιάφορα. Ο Ρουσόπουλος είπε πως η κυβέρνηση είχε τοποθετηθεί ήδη από τις 11 Απριλίου, και επανέλαβε τη δήλωσε του Ευ. Αντώναρου, πως «η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τέτοιες πρακτικές». Και νομίζει ότι «καθάρισε» με αυτήν τη γελοία απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ πάντως επιμένει ότι ο επιχειρηματίας ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση, και ο Ρουσόπουλος δήλωσε ότι «αντικρούουν στην πρακτική, τις απόψεις της κυβέρνησης και την κοινή λογική». Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση δείχνει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, και απάντησε πως η κυβέρνηση ήταν εκείνη που έφερε στη Βουλή νόμο που απαγορεύει σε οποιοδήποτε επιχειρηματία να υπερβεί το 20% των μετοχών του ΟΤΕ. «Μακριά από την κυβέρνηση τέτοιου είδους κατηγορίες ή υπόνοιες», είπε. Δηλαδή, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Κι όσο για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου, ο Ρουσόπουλος είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στη Βουλή! «Εμείς δεν χρησιμοποιούμε και δεν θα χρησιμοποιήσουμε ακραίες εκφράσεις, όπως κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελευταία. Τον κατανοούμε. Κατανοούμε γιατί προσπαθεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο ευρισκόμενος σε δυσκολίες και στο κόμμα του και ενδεχομένως αλλού είδους πολιτικές δυσκολίες, που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό με αφορμή δημοσκοπήσεις»…

Αυτό το άτομο που δίνει αυτές τις ηλίθιες απαντήσεις θα έπρεπε να βάζει το μυαλό του (αν έχει) στη γλώσσα του πρώτα και μετά να μιλάει για τον Παπανδρέου. Το να αναφερθούμε στις ύβρεις του Καραμανλή είναι περιττό. Το δικό τους το σκατό το κάνουν μουστοκούλουρο!

Αντί η κυβέρνηση να πάρει σαφή και καθαρή θέση, παίζει με τις λέξεις και κάνει ανορθόδοξο πόλεμο στον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Ασφαλώς και κρύβεται πίσω από τις αγωγές του Βγενόπουλου που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν τους πολιτικούς, να αναδιατάξουν τις σχέσεις πολιτικής και οικονομίας και να θέσουν σε ομηρεία το πολιτικό σύστημα. Πιστεύουν ότι έτσι θα κυριαρχήσουν στην οικονομική ζωή του τόπου χωρίς κανόνες και χωρίς φραγμούς.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε –σημειώνεται στην ανακοίνωση του πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για την Δικαιοσύνη, Γιώργου Παπαδημητρίου– έγκαιρα τον απειλούμενο κίνδυνο και να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για την αποτροπή του. Η αιδήμων και ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Ξεχνά ότι αυτή έχει αποκλειστικά την ευθύνη γιατί επέλεξε ως όχημα τη MIG για την αναζήτηση στρατηγικού συμμάχου στον ΟΤΕ. Ξεχνά ότι εκποίησε στην Deutsche Telekom έναντι πινακίου φακής τη μεγαλύτερη κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση της χώρας. Ξεχνά, τέλος, ότι με την ανοχή της στη δικαστικοποίηση πολιτικών διαφορών ενθαρρύνει όσους υποβλέπουν και επιβουλεύονται την ομαλή πολιτική ζωή της χώρας. Όταν η δημοκρατία κινδυνεύει να περιέλθει σε ομηρεία, δεν συγχωρείται σιωπή και ολιγωρία.

Καλά είπε κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί ο κ. Βγενόπουλος δεν στρέφεται με αγωγή κατά του κ. Καραμανλή, που λέει επισήμως ότι η MIG δεν ήταν αξιόπιστος σύμμαχος και άρα επενδυτής για τον ΟΤΕ; Αυτό δεν βλάπτει την εταιρεία του κ. Βγενόπουλου; Ή ικανοποιείται ο κ. Βγενόπουλος από το υψηλό υπερτίμημα που εισέπραξε η MIG, λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης στον ΟΤΕ;».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s