Απαισιόδοξοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει να κινείται το ΠΑΣΟΚ, καθώς ούτε το πρόσφατο συνέδριο κατέστη δυνατόν να μεταβάλει την αρνητική εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Κ». Υπ’ αυτή την έννοια, η αναδιάταξη της ανθρωπογεωγραφίας του ΠΑΣΟΚ, με την προχθεσινή εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου, και την «αναδόμηση» των στελεχών του στη Βουλή, προσλαμβάνει χαρακτήρα «τελευταίου στοιχήματος» για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την Public Issue, μόλις το 37% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ αποκόμισε θετική εικόνα από το συνέδριο, ενώ η κομματική αυτοπεποίθηση των ψηφοφόρων του παραμένει σοβαρά κλονισμένη, καθώς λιγότεροι από τους μισούς εκτιμούν πως θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει μέσα στην επόμενη διετία. Τέλος, το 45% εξακολουθεί να εκτιμά ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να αλλάξει αρχηγό». Πάντως, κορυφαία στελέχη εκτιμούν πως ο Παπανδρέου θα επιχειρήσει να παραμείνει στην ηγεσία ακόμη και εάν η ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ συνεχιστεί…

Το ζήτημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη περίοδό του κι όταν οι οπαδοί του δείχνουν απαισιόδοξοι, τότε η ηγεσία πρέπει να καταβάλει εντονότερη προσπάθεια όχι μονάχα για να προσελκύσει εκείνους που έχουν εγκαταλείψει το Κίνημα αλλά κι εκείνους που παρέμειναν και δεν έχουν το κουράγιο να συνεχίσουν να υποστηρίζουν μια… χαμένη υπόθεση!
Όσοι, λοιπόν, συμμετέχουν στη «διοίκηση» του ΠΑΣΟΚ, πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν; Εάν ναι, έχει καλώς. Εάν όμως δεν μπορούν να βοηθήσουν, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να γκρεμοτσακιστούν! Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Δημόσιο για να πιάνουν ορισμένοι τις καρέκλες και να παριστάνουν τους υπαλήλους ή τα στελέχη. Αυτή η δουλειά χρειάζεται πολεμιστές με αντοχές, δύναμη, ιδέες, αποφασιστικότητα, πάθος… Όλα αυτά τα στοιχεία τα έχουν όσοι επιδίωξαν να εκλεγούν σε κάποια θέση; Ποιος θα το κρίνει όμως αυτό; Κανένας δεν έκανε την αυτοκριτική του – ποτέ!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s