Ο Αθανασάκης, το Πολιτικό Συμβούλιο, και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ!

Αυτοί είναι που αποτελούν το ανώτατο (καθοδηγητικό;) όργανο του ΠΑΣΟΚ: Μπεγλίτης Παναγιώτης, Καρχιμάκης Μιχάλης, Μωραΐτης Θάνος, Κουτσούκος Γιάννης, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Κατσέλη Λούκα, Παναγιωτακόπουλος Γεώργιος, Ανδρουλάκης Νίκος, Ρόβλιας Ντίνος, Ασκούνης Κώστας, Ράπτη Συλβάνα, Αντωνίου Τόνια, Κουκουλόπουλος Πάρις, Γεννηματά Φώφη.

Τι έχουν να προσκομίσουν, ας πούμε, η Τόνια Αντωνίου ή ο Παναγιωτακόπουλος ή η Φώφη Γεννηματά, η οποία όταν ήταν στην υπερνομαρχία ακουγόταν μόνο όταν γεννούσε παιδιά κι όταν τα βάφτιζε! Ιδιαίτερα η περίπτωση της Γεννηματά χρήζει ανάλυσης. Δεν μπορεί κι αυτή να ζητάει τον ουρανό με τ’ άστρα, μόνο και μόνο επειδή είναι αχθοφόρος ενός ονόματος!

Αν ξαναδείτε και τα ονόματα που αποτελούν το Εθνικό Συμβούλιο θα καταλάβετε. Ανάμεσά τους υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που διαθέτουν ιδεολογική και πολιτική κατάρτιση και γενική παιδεία και έχουν τη δύναμη να σκήσουν πολιτική και να βοηθήσουν στην αλλαγή πορείας του ΠΑΣΟΚ. Αλλά σε γενικές γραμμές είδαμε ονόματα ανθρώπων οι οποίοι θα έπρεπε να είναι σπίτι τους.

ΠΩΣ περιμένει ο Παπανδρέου να πάρει «κεφάλι» το ΠΑΣΟΚ και να σβήσει τον Συνασπισμό του Τσίπρα; Μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει. Όπως διάβασα σήμερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αναλάβει επικεφαλής του ιδιαίτερου Γραφείου του ο Θανάσης Τσούρας (μυρίζει μούχλα) ή ο Νίκος Αθανασάκης (άλλη μούχλα κι αυτός). Δικαίωμά του είναι του Προέδρου να κάνει ό,τι θέλει. Αφού έχει την ΕΝΤΟΛΗ της βάσης να τ’ αλλάξει όλα!

Αλλά αν σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες αναθέσει στον Αθανασάκη το εγχείρημα της δημιουργίας μέσων ενημέρωσης (είτε ραδιοτηλεοπτικών μέσων ή εφημερίδας και περιοδικού), εδώ όλα τελείωσαν! Ο Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει ότι ο Αθανασάκης δεν θέλει άλλους εξυπνότερους από τον ίδιον. Έχει διώξει ένα σωρό στελέχη κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε θέσεις-κλειδιά. Είναι βέβαια άνθρωπος… Πρωτεϊκός και κάνει τα αδύνατα ΔΥΝΑΤΑ για να παραμείνει στο κλαμπ της εξουσίας, διότι εάν βγει έξω στην κοινωνία… χάθηκε! [Προτείνω στον Πρόεδρο να στείλει τον Αθανασάκη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας και, στη συνέχεια, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου παρέα με τον Ρουσόπουλο για μεταπτυχιακά στη… Γραφειοκρατία!]

Ποιος είπε ότι ο Αθανασάκης έχει σχέση με τα μέσα ενημέρωσης; Είναι απωθητικός, μυρίζει μούχλα και πρέπει κάποτε το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από τη μούχλα! Από τη μια ο Γιώργος κάνει «ανανέωση» κι από την άλλη παραμένει εγκλωβισμένος. Είναι και το άλλο: να μας ειδοποιήσει πότε θα σταματήσουν οι διάφορες κομματικές διαδικασίες, διότι βαρεθήκαμε να διαβάζουμε για διαβουλεύσεις, εισηγήσεις, διαδίκτυα και διάφορες άλλες μπούρδες.

Δέχομαι τον Παπανδρέου ότι αγωνίζεται αλλά ο ακτιβισμός είναι εχθρός της παραγωγικότητας. Σε άλλες εποχές οι κομματικές διαδικασίες έδιναν τον τόνο της αισιοδοξίας και οι ψηφοφόροι πίστευαν ότι μπορούν να στηριχτούν στο καινούργιο. Τώρα το ΠΑΣΟΚ αντί να ανεβαίνει, οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν να πέφτει… υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!

Και φοβάμαι πλέον για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει σημεία ανάκαμψης. Αντιθέτως βουλιάζει καθημερινά στην ανυποληψία. Ποιος θα αφουγκραστεί τα μηνύματα των καιρών; Ο Αθανασάκης ή ο Τσούρας, η Φώφη Γεννηματά ή ο Παναγιωτακόπουλος, διάφοροι άλλοι και άλλες που κατείχαν πόστα την εποχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ή πήγαιναν από το ένα πόστο στο άλλο και ποτέ δεν δούλεψαν στη ζωή τους; Μιλάμε για κάποιους και κάποιες που βρίσκονταν σε έμμισθες θέσεις συμβούλων, γραμματέων, διευθυντών κ.λπ.

Υπάρχει κι ένα ακόμη ζήτημα που θα τραβήξει κι αυτό σε μάκρος: Όλα αυτά τα άτομα που αποτελούν είτε το Εθνικό Συμβούλιο είτε το Πολιτικό Συμβούλιο (δεν του άρεσε του Γιώργου το ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ;), όταν καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, εγώ θα γίνω… δεσπότης!

Μπορεί να φταίνε και τα κάθε λογής οικονομικά και άλλα συμφέροντα και ΜΜΕ, ωστόσο δεν υπάρχει δικαιολογία για μια ακόμη ήττα του ΠΑΣΟΚ!

Advertisements

2 comments on “Ο Αθανασάκης, το Πολιτικό Συμβούλιο, και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ!

  1. «το ανώτατο (καθοδηγητικό;) όργανο του ΠΑΣΟΚ»
    Οι περισσότεροι είναι ογκόλιθοι πολιτικής σκέψης, ο ένας καλύτερος από τον άλλον. 🙂

    Λυπάμαι, ή μάλλον δεν λυπάμαι καθόλου.
    Η κενότητα αναπαράγει τον εαυτό της.

  2. Αγαπητέ roidis, καμιά εποχή δεν θα παραδεχτεί την αδυναμία της να παραγάγει τραγωδία. Θα επιμένει να συγχέει το τραγικό της ζωής της με το τραγικό ως σύλληψη και πραγμάτωση ποιητική… Ωστόσο, εγώ λυπάμαι, διότι αν και είμαστε στην εποχή των ανταλλακτικών, των αναλώσιμων, εμείς κρατάμε τα… χαλασμένα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s